4 Aralık 2011 Pazar

KURU ŞAMPUAN ( DRY SHAMPOO)

Hayatın modernleşmesiyle insan ihtiyaçları değişkenlik göstermekte. Kozmetik markalarıda değişen insan ihtiyaçlarına uygun ürünler üretmeye başladılar. Bunlardan biri de kuru şampuan. Ben kuru şampuanın ne olduğunu pazarlama iletişimi dersim için yaptığım projemle öğrendim. 

Benim gibi bilmeyen kişiler için bakalım kuru şampuan nedir?

Kuru şampuan ; saçı geleneksel bir şampuan ve su ile yıkamak zorunda kalmadan aşırı yağı ortadan kaldırarak saçlara yeniden hacim verip temiz bir görünüm ve güzel bir koku kazandırır. 

Bulunduğunuz ortamda sigara kokusu gibi kötü kokular saçınıza sindiyse ya da her gün yıkadığınız ince telli çabuk yağlanan saçlarınız varsa ve herhangi bir durumdan dolayı yıkayamadıysanız kuru şampuan sizin en yakın arkadaşınız olabilir. 

Saç temizlemeye bir alternatif değil, sadece gün kurtarıcı bir kozmetik ürünü.

Kullanımı 

Ürün sprey formunda olup saç diplerine sıkarak uygulanıyor. 2dk sonra saçlarınızı tarıyorsunuz. İçerisindeki yağı emici pudra formülü sayesinde saçlarınızdaki yağı emerek kötü görüntüyü yok ediyor ve hoş kokusu sayesinde kullanıcılara yeni yıkanmış saç hissi yaratıyor.

  

Türkiye'de öne çıkan kuru şampuan markaları şunlar; 
Sephora 
Sephora kendi mağazasında başka markaların kuru şampuanlarınıda yer veriyor ama kendi ürettiği ürünüde var.  


Gratis 


Gratis en uygun fiyatlı ürün ama kokusu çok kalıcı değil.


John Frieda



Toni&Guy



Kozmetik sektöründe marka bilinirlikleri tartışılmaz olan 
John Frieda ve Toni&Guy
kalite ve fiyat olarak diğerlerinden öndeler.  

Dünya'ca ünlü bu markalarında bünyesinde bulunan böyle bir ürünün tanıtımının bizim ülkemiz de yetersiz olduğunu düşünüyorum. 
Kuru şampuan çok daha iyi bir tutundurma faaliyetiyle piyasada yerini alabilir. En azından ürünün bilinirliği arttırılabilir.

Aaa bir de tüketen arkadaşlarım tarafından John Frieda'nın daha etkili ve kokusunun daha kalıcı olduğunun tüyosunu  aldım. :)

  

2 yorum:

  1. Güzel bilgiler için teşekkürler. Evet bende kullandım bazı ürünlerini. Ama kolay bulunmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim evet az ürün geliyormuş ve hemen tükeniyormuş Sephora ve Gratisleri ziyaret etmek lazım sık sık :)

    YanıtlaSil